arrow_drop_up arrow_drop_down
17 december 2018 

Vloer Renoveren

Het renoveren van een houten vloer hoeft niet ingrijpend en duur te zijn. Na jaren van gebruik kan een houten vloer in veel gevallen opnieuw worden geschuurd en behandeld.

Dit is nogal een rigoureuze ingreep en brengt tevens flink wat kosten met zich mee.

Renoveren zonder schuren is minder ingrijpend, de vloer is sneller belastbaar en scheelt enorm in de kosten. De mogelijkheden met renoveren zonder schuren zijn daarentegen minder ten opzichte van een complete schuurbehandeling.

Onderhouden van een houten vloer

U kunt het vergelijken met een kleine of grote beurt voor uw auto. Uw auto rijdt niet zonder brandstof, een kleine beurt en APK op zijn tijd en als het niet anders kan gaat deze voor een grote beurt. Voor een houten vloer geldt hetzelfde. Zelf moet u de vloer onderhouden door middel van deze met regelmaat te vegen / stofzuigen, af en toe dweilen (met het juiste middel wat bij de afwerking hoort) en periodiek behandelen met bijvoorbeeld een olie of polish.

Maar na verloop van tijd is het zelf niet meer goed knap te houden, dan kunnen wij de vloer voor uw renoveren zonder schuren zoals wij dat noemen.

Met een speciale machine reinigen wij de vloer intensiever dan dat u zelf met de hand kunt en poetsen wij de vloer vervolgens weer in met het juiste onderhoudsmiddel.

Dit kunt u zien als de kleine beurt, maar als de slijtage dusdanig ver heen is dan is de grote beurt van toepassing en zal de vloer geschuurd moeten worden om tot een mooi eindresultaat te komen.

Schuren van uw houten vloer

Wilt u een andere uitstraling creëren of is uw houten vloer door reiniging niet meer te redden. Dan is schuren en opnieuw behandelen met bijvoorbeeld een olie of de populaire naturel look en ultra matte lak een goede oplossing. Uw houten vloer is wordt weer supermooi en de mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Uw houten vloer is het zeker waard en kan nog jaren probleemloos mee.

Aanhelen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u een stuk gaat aanbouwen, verbouwen of aanpassen. Hierdoor kan het zijn dat de houten vloer beschadigd of dat er een stuk bij gelegd moet worden zoals op de “Voor – Na” afbeelding. Ook dan is na het aanhelen een complete schuurbehandeling noodzakelijk.

Wilt u weten wat wij voor uw vloer kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op?

Over de schrijver
Na jaren werken in loondienst, heb ik de stap genomen om voor mijzelf te beginnen. In het begin vooral mee de werkvloer op, zodat ik diverse praktijksituatie beter kon gaan inschatten. Door het werken met ervaren mensen is er inmiddels een mooie groep vakmensen bij elkaar om uiteenlopende projecten aan te kunnen nemen en te begeleiden. De combinatie van advies, planning en uitvoering geeft veel voldoening en afwisseling waardoor iedere werkdag weer een zorgt voor mooie ervaringen.